VROOM &VAROSSIEAU

Isabelle Vroom en Olivier Varossieau van Vroom & Varossieau Urban Contemporary Art zorgden voor de street art op de muren van De Bajes. Vroom &Varossieau is niet bang om de status-quo in twijfel te trekken en de zaken op te hitsen. Ze werken met internationaal artiesten, variërend van opkomend jong talent tot grote en gedurfde namen in het veld. Samen met Vroom & Varossieau organiseren wij exposities in De Bajes. Voor iedereen die Vroom & Varossieau nog beter wil leren kennen, hun deur staat altijd open:

Vroom &Varossieau Urban Contemporary Art
Willemsparkweg 134
1071 HR Amsterdam
Open: Mon - Fri, 10:00 - 17:00
Sat - Sun, 12:00 - 17:00 and on appointment
http://www.vroomandvarossieau.com

 
 

D*Face

D*Face is een Engelse multimedia straatartiest die graffiti, stickers, posters en stencils gebruikt. Ongetwijfeld een van de belangrijkste stedelijke kunstenaars op dit moment. Deze Londense kunstenaar begon, zoals velen van zijn tijdgenoten, met de hand gemaakte posters en plakte ze overal in de straten van zijn woonplaats. D*Face heeft zijn eigen galerie in London. Vrijwel al zijn tentoonstellingen zijn een groot succes en bijna altijd volledig uitverkocht.

http://www.dface.co.uk


 
artist_ben_eine.jpg

BEN EINE

De typografische werken van de Londenaar, Ben Eine zijn te zien in steden over de hele wereld, zoals Tokio, zoals in Tokio, New York, Los Angeles en Berlijn. Voor zijn muurschildering in de Bajes heeft EINE zijn iconische stijl opnieuw bekeken. In zijn eigenzinnige en kleurrijke manier waarop hij een van de grootste muren in de bar siert met het motto WE ROCK HARDEST.

https://www.instagram.com/einesigns


TLP3.jpg

The London Police

The London Police is een kunstcollectief bestaande uit Bob Gibson en Chaz. Hun werkkenmerken zijn de iconische “lads characters” getekend door Chaz en de met strakke lijnen, architecturaal en illustratief getekende landschappen van Bob. Hun doel, in eigen woorden, is "om het maken van kunstwerken en de wereld over te reizen te combineren om zichzelf te verbeteren en artistieke liefde over de hele wereld te verspreiden”. In de bajes hebben zij o.a. de hond van een van de eigenaren op de muur gemaakt.
http://www.thelondonpolice.com


Screen Shot 2019-01-10 at 11.45.02.png

Fanakapan

Fanakapan begon op straat te schilderen rond 2000 in Bournemouth en Bristol tijdens studie aan de kunstacademie. Zijn kunst vindt zijn oorsprong in de skatecultuur. Ook werkte hij met gelaagde stencils en begon hij te experimenteren met het schilderen van ballonvormen in 2010. Deze stijl is hij verder gaan perfectioneren en nu is hij wereldberoemd om zijn levensechte, 3D en perfect uitgevoerde chroom gekleurde ballonnen. In de Bajes heeft hij de 3 iconische Amsterdamse kruizen gemaakt bij de ingang en is het een van de eerste kunstwerken welke je ziet bij binnenkomst.

https://www.instagram.com/fanakapan


Cranio.jpg

Cranio

Cranio is een kunstenaar die alles wat hij weet over kunst op straat heeft geleerd. In 1998 besloot Cranio dat de grijze muren in 'zijn' Sao Paolo een boost nodig hadden. Sindsdien heeft hij hetzelfde gedaan voor andere steden. Zijn handelsmerk en belangrijkste speler is een blauwe indiaan. Hoewel hij door de jaren heen zijn stijl heeft ontwikkeld en nieuwe technieken heeft geleerd, zijn werk verloor nooit de humor en scherpte.

http://cranioartes.com


artist-hugo-kaagman-amsterdam-bajes.png

Hugo Kaagman

Hugo Kaagman staat bekend als de Nederlandse stencil koning. In de late jaren zeventig begon Kaagman als een actieve en politieke kunstenaar met het gebruik van stencils. Een techniek die op dit moment wordt gebruikt door veel straatartiesten. Kaagman was een pionier op dit gebied en bleef opvallen met de zijne originele stijl en zijn eigen onderwerpen.

http://www.kaagman.nl


jaune-oostende.jpg

Jaune

Jaune is een Belgische stencil kunstenaar en stedelijk interventionist wiens werk gebaseerd is op de paradox tussen het zichtbare en het onzichtbare. Met sanitaire werkers als hoofdrolspelers in zijn humoristische installaties en schilderijen. Het werk van Jaune is aandachttrekkend en maakt de kijker betrokken bij de relatie tussen het kunstwerk en zijn omgeving. Het werk van Jaune zit door heel De Bajes verspreid.

https://www.art-of-jaune.com


Luiz risi.jpg

Luiz Risi

Luiz Risi is straatartiest en multidisciplinair ontwerper. Hij is ook de schepper van The Red Mice District: een alternatieve wereld, vol met sexy muizenfiguren, die momenteel leven in het Wallengebied. In de smalle straatjes waar de stad nooit slaapt, knaagdiertjesmeiden in gewaagde outfits bewonen een nieuwe laag tussen de sekswinkels en stripclubs van Amsterdam.

http://art.luizrisi.com